جلسه کارگروه امور بانوان و خانواده، گروه کاری آسیب های اجتماعی و تامین اجتماعی شهرستان ترکمن به ریاست شیرنگی معاون فرماندار با حضور مسئولین ادارات و کارشناسان عضو کارگروه در محل فرمانداری تشکیل شد.
در این جلسه شیرنگی با اشاره به نهاد خانواده بعنوان اولین نهاد اجتماعی گفت: نهاد خانواده اولین نهاد جمعی و اجتماعی و یک نهاد مقدس است اما همین نهاد مقدس اگر از جایگاه خود دور شود نظمش بهم خورده و پایه آن سست می شود.
وی اظهار داشت: کاهش علاقه مادر و پدر به فرزندان، جانشین شدن هوس های سطحی به جای عشق و افزایش طلاق سبب می شوند که نهاد خانواده کارکرد خود را در مورد کنترل آسیب های اجتماعی مثل جوامع غربی از دست بدهد. اما در جامعه ما که یک جامعه اسلامی است و تعالیم و ارزش های اسلامی بر ارزش های خانوادگی حاکم است نباید شاهد سست شدن پایه های خانواده باشیم زیرا که بیش از 4000 دستورالعمل به صورت مستقیم درباره خانواده و ارزش های حاکم بر آن از معصومین بیان شده است.
معاون فرماندار گفت: نهاد خانواده نخستین و مهمترین نهاد اجتماعی و تربیتی و آغازی برای صعود به خوشبختی و قله های کمال و پیمودن پله های تعالی انسان است. خانواده مهمترین کانون عطوفت و مهربانی است. خانواده همانند یک باغ با طراوت است که دو باغبان آن با سخت کوشی و تلاش دائمی فرزندان را از گزند آفات روحی، روانی و محیطی دور می کند و با آموزش و تربیت درست در استقلال و باروری استعدادها تاثیر بسزایی دارد.
وی افزود: اگر بنای خانواده در جامعه بر پایه محبت، فضیلت و اخلاق نیکو استوار باشد روح همکاری و برادری و محبت بر آن جامعه حاکم خواهد شد ولی اگر خانواده به انحراف و بدی ها و پراکندگی گرایش داشته باشد جامعه به انحطاط و تزلزل خواهد گرایید و هرچه این انحراف ها بیشتر شود جامعه به گمراهی و تباهی کشیده خواهد شد.
شیرنگی تصریح کرد: خانواده هویت جامعه است اگر خانواده را به هرم تشبیه کنیم پدر در راس این هرم مسئول حمایت و مراقبت از همسر خویش است او نیز پایه دوم خانواده و مسئول تربیت فرزندان و ساماندهی امور خانه است.
وی ادامه داد: هر چیزی یک بنیان و بن مایه ای دارد، بنیان جامعه خانواده است. یکی از آسیب هایی که جامعه را تهدید می کند طلاق است. به فرموده حضرت رسول اکرم (ص) طلاق منفورترین حلال خداست که در همه فرهنگ ها بویژه اسلام جز در موارد اجتناب ناپذیر توصیه نشده است. طلاق مانند یک زمین لرزه شدید بنیان خانواده را در هم می کوبد و شیرازه زندگی را به هم می ریزد و علاوه بر انفجار اولیه پس لرزه هایی هم بدنبال خود دارد. طلاق برای والدین پایان آمال و آرزوهاست ولی برای کودکان پایان دنیا و رویاهای شیرین است.
معاون فرماندار اظهار داشت: ترس از دست دادن پدر یا مادر مهمترین چالشی است که فرزندان با آن روبرو می شوند. مهمترین اثر شومی که طلاق بر جا می گذارد به لحاظ روحی و روانی و عاطفی است که کودکان اولین قربانی آن هستند و بیشترین صدمات را متحمل می شوند.
وی افزود: بیکاری یکی دیگر از آسیب های اجتماعی است که سایر معضلات و مشکلات و آسیب های اجتماعی تا حد زیادی از آن سرچشمه می گیرد. طلاق، فحشا، افزایش آمار جرم و فساد و جنایت، فرار از خانه و سایر آسیب های دیگر افزایش می یابد.
شیرنگی تصریح کرد: در هر جامعه ای زمانی که بیکاری افزایش پیدا کند انواع آسیب های اجتماعی هم از جمله: فقر، بزهکاری، بچه های خیابانی و حتی آدمکشی و قتل گسترش می یابد. اگر در جامعه ای هنجارهای اجتماعی مراعات نشود کج روی پدید می آید و بدنبال آن جامعه آسیب می بیند. وقتی عده ای از افراد از ارزشها و هنجارهای جامعه تبعیت نکنند آسیب های اجتماعی شکل می گیرد.
وی ادامه داد: آسیب اجتماعی در جوامع مختلف دلایل یکسان ندارد و از نظر شدت وضعیت و تعداد متفاوت هستند. در شهرها و روستاها نیز بسیار متفاوت است. شرایط جغرافیایی و اقلیمی، موقعیت خانوادگی، شرایط اقتصادی و موقعیت اجتماعی در نوع رفتار بد و خوب انسان موثرند.